כריתת עץ זית

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

עץ הזית הוא סמל מקומי בישראל ונחשב בעל ערך תרבותי, דתי והיסטורי. עצי זית פופולרים ברחבי הארץ ועושים בהם שימוש נרחב, בין אם לייצור שמן זית, שימוש בזיתים למאכל וגם בעץ לנוף. עצי זית נחשבים עצים עמידים וחזקים שיכולים לשרוד בתנאים משתנים וניתן למצוא אותם בצפון הארץ, במרכז ועד לדרום בנגב. עצי זית הם חלק מהחקלאות בישראל, מהתרבות ומהמסורת. יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם אנחנו נאלצים לכרות עץ זית. במאמר זה נפרט על הנושא של כריתת עץ הזית, באיזה מצבים עושים זאת, מתי מותר לכרות עץ זית, איך מתבצעת הכריתה ועוד מידע שימושי.

כריתת עץ זית

באילו מצבים כורתים עץ זית?

ישנם מקרים שונים בהם יש צורך באפשרות של כריתת עץ זית:

  1. עניין בטיחותי – עצי זית הם עצים גדולים וחזקים, אבל במקרה של סערות קיצוניות, מחלות בעץ או שורשים שהתרופפו, התפרקות של הענפים שלהם עלולה להיות מסוכנת.
  2. צורך תשתיתי – לעיתים עץ הזית נמצא בדרך כאשר מעוניינים לסלול שטח או כביש ויש צורך לכרות אותו, לעיתים השורשים של העץ פוגעים בתשתיות.
  3. מזיקים ומחלות – גם עצים עלולים לחלוק או לסבול ממזיקים, המחלות והמזיקים האלו עלולים להתפשט לעצים נוספים ולגרום נזק, במקרים בהם אין פתרון אחר לעיתים יש צורך בכריתת העץ.

מתי מותר לכרות עץ זית?

בישראל עץ הזית הוא עץ  מוגן, וכדי לכרות את העץ יש לקבל אישור מקק"ח. כמו כן, יש לקבל רישיון המאשר את כריתת העץ. החוקים לא נחקקו סתם, מטרתם היא למנוע מצב שהעצים נכרים לוושא ללא ברקה והצדקה. לרוב, כל מקרה נבדק באופן פרטני ורק במידה ואין פתרון אחר מאושרת הכרית. ישנם מצבים שהם ניתן להעביר את העץ למקום אחר במקום כריתת עץ הזית.

איך כורתים עץ זית – שלב אחר שלב

התהליך של כריתת עץ זית מתרחש לרוב במספר שלבים עיקריים:

  1. בדיקת סטטוס העץ – בשלב הראשון יש לבצע הערכה על ידי בעל מקצוע שיוודא את מצבו של העץ, הגודל, המיקום, האם יש מחלות לעץ, בעיות יציבות או גורמים אחרים שיכולים להשפיע על הסביבה.
  2. בקשת אישור לכריתת העץ – יש להגיש בקשה מסודרת לקק"ל שתאשר את כריתת העץ. הבקשה צריכה לכלול פירוט של הנסיבות שדורשות כריתה.
  3. תכנון אופן הכריתה – כאשר כורתים את העץ יש לעשות זאת באופן מסודר כדי לשמור על בטיחות העובדים, לתכנן מראש איזה ציוד נדרש ואיך תתבצע הכריתה.
  4. שלב הכריתה – בשלב זה משתמשים בכלים מיוחדים כמו מסורים, טכניקות שונות של גיזום ועוד כדי להקל על עבודת הכריתה. לרוב מתחילים מהענפים ורק בסוף מגיעים לגזע.
  5. פינוי גזם: לאחר שהכריתה הושלמה מפנים את הגזם באופן מסודר, בחלק מחלקי העץ ניתן לעשות שימוש חוזר להסקה או ריהוט.
  6. טיפול בשטח – אם ניתן, זה השלב שבו אפשר להחליט לשתול עץ חלופי או ליישר את הקרקע ולשקם את הנזק שנגרם.

    איך כורתים עץ זית שלב אחרי שלב

לכרות עץ זית – למה זה חשוב?

כריתת עץ זית היא חשובה ומשמעותית ויש לה השפעות בטיחותיות ואסתטיות על הנוף והסביבה. ישנם מקרים בהם העץ עלול לייצר נזק לתשתית וכאשר כורתים אותו נמנעים מבעיות משמעותיות שידרשו תיקונים רבים. ישנם מקרים בהם העץ עלול להפיץ מחלות או מזיקים לעצים נוספים. בכל מקרה, כריתת עץ זית צריכה להתבצע באופן מבוקר ומקצועי וכפתרון אחרון למקרה ולא הצליחו להציל את העץ בדרכים אחרות.

מה ההבדל בין כריתת עץ זית בוגר לכריתת עץ זית צעיר?

יש הבדל בין עצי זית בוגרים לעצי זית צעירים. לעצים בוגרים יש גזעים עבים יותר ושורשים עמוקים יותר, הכריתה שלה דורש תכנון מורכב יותר, שימוש בכלים מיוחדים ועוד. כאשר מדובר על עצים צעירים הם לרוב יותר קלים לטיפול אבל עדיין חשוב לנסות ולשמר אותם ככל הניתן.

מי בעל המקצוע שכורת עצי זית?

כדי לכרות עצי זית באופן מקצועי ובטיחותי יש למצוא איש מקצוע עם הכשרה ייעודית שיש לו גם את הכלים והציוד וגם את הידע לגבי התקנות והחוקים בנושא. חשוב שהעבודה תתבצע באופן בטוח לאיש הקמצוע ולסביבה במטרה למנוע ככל הניתן נזק נוסף. פעמים רבות אנשי מקצוע בתחום עובדים עם אנשי מקצוע נוספים כמו אגרונומים כדי למנוע בעיות שעלולות להיווצר בתהליך.

מחיר כריתת עץ זית

מחיר כריתת עץ זית משתנה לפי גורמים שונים כמו גודלו של העץ, המצב שלו, נגישות ומורכבות, המיקום ועוד. בהערכה כללית, ניתן להעריך שעלות כריתת עץ זית תנוע בין 1,400 ש"ח ל-5,500 ש"ח. המחיר יכול לעלות אם מדובר בעבודה מורכבת במיוחד, ולעיתים ישנן עלויות נוספות לפינוי הגזם או לשיקום מחודש של הקרקע.

כריתת עץ הזית – מה צריך לדעת לפני?

כאמור לא אחד יכול פשוט לכרות עץ זית, יש כמה דברים שחשוב לדעת לפני שמחליטים על התהליך:

  1. אישור לכריתה – יש לבדוק אם צריך להוציא אישור רשמי לכריתת העץ.
  2. בחירת בעל מקצוע מומלץ – חשוב לבחור בכורת מקצועי שעובד על פי התקן ומכיר את החוקים השונים והשיטות.
  3. בדיקה של חלופות – לעיתים ישנם פתרונות אחרים כמו גיזום ענפים שיכולים למנוע את כריתת העץ.
  4. תכנון מקדים – במידה והוחלט לכרות את העץ, חשוב להחליט מראש כיצד תתבצע הכריתה, מה עושים עם הגזם ואיך משקמים את השטח בסיום.

    מה צריך לדעת לפני כריתת עץ זית

איך בוחרים כורת עץ זית מוצלח?

כמו בכל תחום כדאי לבחור כורת עצים מומלץ, הנה כמה טיפים:

  1. ניסיון רלוונטי – בחרו כורת עצים שמתמחה ספציפית בעצי זית
  2. מוניטין חיובי – בחרו איש מקצוע שיש לו ביקורות חיוביות
  3. ציוד וכלים מתקדמים – חשוב שלכורת יהיה את הציוד המתאים לתרחיש הספציפי שלכם.
  4. הצעת מחיר – תוכלו להשוות בין הצעות מחיר ממספר בעלי מקצוע.

    איך בוחרים כורת עץ זית מוצלח

אולי יעניין אותכם גם:

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דוד מלאכי
דוד מלאכי

דוד עובד 15 שנה, אוהב עצים ויודע לגזום את כל סוגי העצים, אחד ממייסדי האתר המרכז לגיזום עצים

לפני שאתם עוזבים אותנו

השאירו פרטים לקבלת הצעת מחיר